CROSSFIT

Wat is CrossFit?

CrossFit is een manier van trainen waarbij atletiek, gewichtheffen en gymnastiek worden gecombineerd. 
Tijdens een training worden functionele bewegingen op een zo gevarieerd mogelijke manier op een hoge intensiteit uitgevoerd.

CrossFit is geschikt voor iedereen die (zo snel mogelijk) fit en gezond wil worden. De filosofie van CrossFit is om niet te specialiseren in één specifiek sportonderdeel omdat dit tot een eenzijdige fysieke ontwikkeling leidt.

WAAROM WERKT CROSSFIT?

Functionele bewegingen

Bij CrossFit doen we vooral ‘functionele bewegingen’. Dit zijn bewegingen waarbij je je hele lijf gebruikt. We gebruiken dus geen apparaten om enkele spiergroepen te isoleren, zo gebruik je je lijf in het dagelijks leven immers ook niet. De bewegingen die we doen halen we onder andere uit het gewichtheffen, gymnastiek en atletiek.

Gevarieerd

Deze functionele bewegingen combineren we met elkaar in de WODs (workout of the day). Geen workout is hetzelfde. Zo zorgen we ervoor dat het leuk en uitdagend blijft en doordat de prikkel die het lijf krijgt elke keer anders is, blijf je fitter worden.

Intensiteit

We trainen graag op hoge intensiteit. Dat wil zeggen dat we zwaar tillen en/of snel bewegen. ‘Zwaar’ en ‘snel’ zijn natuurlijk niet voor elke persoon hetzelfde. Onze coaches zorgen ervoor dat alle gewichten en bewegingen zo worden aangepast dat iedereen de workout op eigen niveau kan doen, op hoge intensiteit. Hierdoor is CrossFit echt voor iedereen geschikt: jong en oud, fit of iets minder fit!